top of page

Wil jij ook een Reikibehandeling ervaren?


Ik merk in mijn omgeving dat mensen vaak lacherig en wat afstandelijk reageren als ik over Reiki praat. Vaak begrijpen ze niet wat Reiki precies is en wat het doet. Ik herken wel de twijfel, met dezelfde twijfel ben ik ook jaren geleden begonnen aan de opleidingen voor Reiki. Ik wist niet eens wat het precies was en had zelf eigenlijk ook geen ervaring met alternatieve geneeskunde. In die dagen tijdens de opleiding merkte ik al heel snel dat er zeker iets gebeurde op het moment dat ik Reiki gaf aan de medestudenten en zelf behandeld werd. Om mijzelf verder te overtuigen dat Reiki echt werkt, ging ik thuis ook oefenen op vriendinnen en juist bij degene die heel nuchter waren en er eigenlijk niet voor open stonden. Juist van hen wilde ik de ervaringen meekrijgen en die waren allemaal hetzelfde zoals; wat voel ik mij ontspannen, wat heb ik lekker geslapen, de pijn is zeker minder, ik heb meer energie. Maar ook dat ze tijdens de behandeling in slaap vielen, soms ook wat emotie of onrust voelde. Zelf ervoer ik steeds meer tijdens behandelingen en voelde mijn Reiki-kracht steeds verder ontwikkelen. Zo kreeg ik meer inzicht over hoe Reiki werkt. Ook behandel ik mijzelf en bemerk dat ik steeds gevoeliger en sterker wordt door Reiki. Zo heeft het mij heeft overtuigd dat ik met deze fijne, ontspannen en liefdevolle behandeling anderen kan helpen. Daar voel ik heel veel dankbaar voor.

Reiki en lichaamsenergie


Reiki is een fijne en ontspannen behandeling, die jou kan helpen voor zoveel. Deze behandeling komt uit Japan en wordt daar al eeuwen gebruikt om mensen te genezen.

De vertaling van Reiki is "universele levensenergie" en bestaat uit twee karakters.

Het eerste karakter Rei staat voor spiritueel en universeel.

Het tweede karakter Ki staat voor energie en kracht.

Het mooie is dat Reiki zelfhelend is, dit komt door de universele energie waardoor alles om ons heen met elkaar verbonden is. Alles om ons heen bestaat namelijk uit energie, ook wij mensen bestaan uit energie. We noemen het lichaamsenergie, deze kan weleens geblokkeerd zijn door ziekte, hormoonveranderingen, een burn-out, ervaringen uit het verleden (ons rugzakje) en heftige emoties die we voelen en ervaren. We kunnen spanning voelen of meer pijn zowel fysiek als mentaal, daardoor stroomt deze energie niet meer door in ons lichaam. Klachten kunnen dan heftiger worden, zoals ons ziek en futloos voelen, pijn hebben of ziekteprocessen nog heftiger ervaren. Het kunnen klachten zijn zoals rugpijn, buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, stress en zelfs kan het angsten versterken. Reiki kan dit verhelpen. Het mooie van Reiki is dat uiteindelijk je eigen lichaam het werkt doet door middel van jouw eigen lichaamsenergie. Het brengt weer balans op mentaal en fysiek niveau.

Reiki helpt bij pijn en lijden


Als ik een Reikibehandeling geef, dan merk ik dat er meer rust komt en daardoor ga je meer ontspannen. Soms vallen mijn cliënten zelfs in slaap. Je spieren en het zenuwstelsel wordt zachter en zullen beide ontspannen. Dit heeft effect op je hele lichaam. Je komt steeds meer in een diepere ontspanning. Het gevolg is dat je lichaam in deze staat zichzelf gaat helen, je zorgt voor jezelf en laat toe wat er is. Ik zorg ervoor met behulp van handoplegging op verschillende plekken van jouw lichaam dat jouw energie weer gaat stromen. Het is zo mooi en fijn dat je eigen lichaam dat kan. Het komt omdat dat je lichaamsenergie weer vrij kan stromen naar de plekken waar je fysieke pijn hebt en deze zullen dan verdwijnen. Ook bij mentale klachten geeft Reiki meer rust, waardoor je meer inzichten over jezelf zult krijgen en je meer naar je eigen gevoel kan gaan. Je zal veel beter je grenzen gaan aanvoelen en aangeven. Het geeft jou meer zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je steeds meer eigen kracht komt te staan.

Reiki heeft geen bijwerkingen


Reiki is een veilige en zachte behandeling. Er worden geen medicijnen of andere middelen gebruikt met een Reikibehandeling. Vaak hebben medicijnen ook weer bijwerkingen, wat niet heel fijn is omdat je er weer meer klachten door kunt krijgen en hierdoor weer andere aandoeningen kunnen ontstaan. Je weet zelf als je pijn hebt dat je je ook vaak mentaal niet fijn voelt. Van het een komt het ander en voor je het weet zit je in een neerwaartse spiraal en voel jij je steeds ongelukkiger, futloos, heb je geen energie, geen vertrouwen en kracht meer. Door een Reikibehandeling zorgt je lichaam zelf voor de vermindering van de pijn. Ook doordat je ontspant zal je veel beter slapen. We weten dat een goede nachtrust hebben heel belangrijk is voor onze gezondheid dat het altijd een positief effect heeft op ons lichaam en geest. We krijgen onze energie weer terug, dit maakt ons weer blijer en positiever dat uiteindelijk een juist effect heeft op onze gezondheid. Dit maakt mij zo blij omdat Reiki zorgt dat de vicieuze cirkel waar je dan inzit doorbreekt.

Reiki werkt heel fijn naast een medische behandeling


Natuurlijk kan het zijn dat je wel onder een medische behandeling bent en/of moet je wel medicijnen gebruiken. Medische behandelingen kunnen zwaar zijn en kan veel vragen van je lichaam en kost energie. Je kan er extra pijn van hebben, maar ook (nog) zieker door voelen (bijv misselijk, hoofdpijn, slapeloosheid, etc.) Dan is Reiki een fijne ondersteuning. Het helpt om de bijwerkingen te verminderen of laten verdwijnen. Hierdoor kun je je meer ontspannen wat weer helpt om je sterker te voelen tijdens de medische behandeling. Je voelt je weer optimistischer en dat helpt ook bij je ziekteproces. Je kan meer aan en hebt meer vertrouwen in jezelf. Het geeft je kracht en zo kom je in je eigen kracht te staan. Dit zal uiteindelijk jou zoveel meer helpen tijdens het herstel of het proces van je ziekte.

Het fijne is dat ik door mijn ervaring weet hoe ik anderen kan behandelen met hun klachten en eigen ontwikkeling. Tevens de verbondenheid en compassie naar anderen is wat Reiki mij geeft. Hiervoor weet ik waarom Reiki ook goed voor jou is.

De Reikibehandeling


Tijdens de reikibehandeling behandel ik verschillende posities van je lichaam met behulp van mijn handen. Deze zorgen ervoor dat de energiebanen in je lichaam gaan stromen. Het ontspant en eventuele blokkades op mentaal en/of fysieke niveau worden opgeheven. Hierdoor verminderen of verdwijnen de klachten.

Specifieke klachten zullen extra aandacht krijgen en langer worden behandeld tijdens de behandeling.

De behandeling kan zowel liggend op een massagetafel als zittend op een stoel gegeven worden. Tijdens de behandeling is het fijn om warme en comfortabele kleding te dragen.

Wat zijn blokkades?


Een blokkade is een verstoring in je energiesysteem. Dit kan ontstaan door verschillende omstandigheden en ervaringen. Hierdoor kan dat invloed hebben op je fysieke en mentale gezondheid.

Reiki op afstand


Alles om ons heen bestaat uit energie en energiestromen. Ook wij, mensen bestaan uit energievelden. Daarom kan je Reiki ook op afstaan ervaren, hierin hoef ik dan niet direct op het lichaam behandelen. Reiki op afstand laat juist heel goed toe, als je met een bepaalde situatie speelt. Dat kan zijn in werk, relatie, een conflict met iemand, een huis (ver)kopen en noem ze maar op. Zelf doe ik ook Reiki op afstand naar situaties die ik tegenkom in mijn leven en het werkt voor mij zeker.


Gedurende de behandeling kan het zijn dat er afvalstoffen in het lichaam vrij komen. Het is daarom belangrijk veel water of kruidenthee te drinken na de behandeling.

Reiki beginselen


Laat je geen boosheid toe

Maak je je geen zorgen

Voel je dankbaarheid

Ben je toegewijd in al je ondernemingen

Behandel anderen met vriendelijkheid

"Mikao Ushi"

De vertaling van Reiki is "universele levensenergie" en bestaat uit twee karakters.

Het eerste karakter Rei staat voor spiritueel en universeel.

Het tweede karakter Ki staat voor energie en kracht.

bottom of page