top of page

Het lesprogramma bestaat steeds uit

een ander thema:

 • Zelfbewust worden vanuit zachtheid en zelfcompassie
 • Acceptatie en durven loslaten van oude patronen, overtuigingen en angsten
 • In vertrouwen vanuit zelfcompassie

Deze cursus zal starten op:

Vrijdagochtend 8 maart 2019

Data's: 8, 15, 22 maart

Tijd: 9.30 uur tot 11.00 uur

Maandagavond 4 maart 2019

Data's: 4 ,11 en 18 maart

Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur

Kosten: € 147,- (3 lessen inclusief lesmateriaal)

Naast de lessen ontvang je elke week begeleidende meditaties en oefeningen met uitleg die tijdens de les zijn beoefend. Zo kun je thuis blijven oefenen.

Locatie:

Fitmassage Leidsche Rijn

Musicallaan 13c

3543 ER Utrecht (Terwijde, Leidsche Rijn) 

Na deze fijne en mooie cursus zal je: 

 • Je zal met meer zachtheid en zelfcompassie naar jezelf kunnen luisteren
 • Je durft nu ook echt je angsten die je steeds belemmeren de ruimte geven om zo echt keuzes voor jezelf te durven maken.
 • Je kunt je oude patronen waarin je steeds weer in terugvalt doorbreken
 • Angsten die jou steeds weerhouden echt durven aan te kijken om vandaaruit het kunnen loslaten.
 • Je zal weer vertrouwen naar jezelf voelen.
 • Durf je nu echt keuzes te gaan maken en jou eigen leven te creëren waarin jij gelukkig bent.
 • Het zal meer rust en ontspanning brengen. 

Naast de lesavonden ontvang je ook:

 •  elke week een module met meer uitleg en opdrachten over het thema die we die avond hebben gehandeld.
 • begeleidende meditaties (audio)en oefeningen om thuis te kunnen beoefenen.

Zelfcompassie vanuit Mindfulness

Al een tijdje liep ik met het idee om een cursus te gaan geven die nog meer gericht is op zachtheid en zelfcompassie dan in de andere cursussen die ik geef. 

Tijdens het geven van mijn andere cursussen Rust & Balans en Mindfulness & Ontspanning en individuele Mindful sessies werd ik mij steeds weer bewust dat dat je zo in strijd kan zijn met jezelf. De hardheid en oordeel die zich dan vooral richt op jouw eigen persoon. Ik zie het veel in mijn praktijk en merk dat er echt behoefte is aan het meer leren aandacht te brengen vanuit zachtheid naar jezelf.

Dit gaf mij het inzicht om met dit thema aan het werk te gaan en het in een cursus verder uit te gaan werken. Zo ben ik met de ervaringen die ik heb opgedaan vanuit mijn gegeven sessies en cursussen aan het werk gegaan en heb de cursus "Zelfcompassie vanuit Mindfulness" opgezet. Ik ben er super blij en dankbaar voor!

Steeds voel je die innerlijke strijd met jezelf, waarin vriendelijkheid ver te zoeken is. Wat zit daaronder en waar komt dat steeds vandaan? Je komt voor je gevoel niet verder, het maakt je moe en voelt dat je steeds weer teruggetrokken wordt door “oude” angsten en patronen die we ons zijn en hebben aangeleerd. Vaak denken we dat deze echt van ons zijn en het juiste aangeven. Vaak voelt het zwaar en geeft het je spanning. Je moet het echt dragen.

Ergens diep van binnen weet je dat jij het ook verdient om ook zelfcompassie te voelen. Weer van jezelf mag houden.

Waarom kun je het wel naar anderen en mag je het niet geven aan jezelf? Hoe komt dit en wat kun je daaraan veranderen? Wat is steeds weer jouw valkuil?

Zou je niet meer inzichten willen krijgen om te gaan herkennen wanneer je weer die "oude patronen" de ruimte geeft? Ook met zachtheid daar naar te kunnen kijken. Niet gelijk weer in de oordeel naar jezelf te gaan. Hoe mooi is dat die angsten en patronen kunt gaan loslaten. Wat een ruimte zal dat aan je geven.

Hoe fijn zou het zijn om vanuit die zelfcompassie meer vertrouwen te gaan ervaren. Het zal je intuïtie versterken om zo meer voor jezelf te gaan staan. Je eigen leven creëren en leven waarin jij in je kracht staat en meer vertrouwen ontwikkeld.

Tijdens deze cursus gaan we nog meer naar binnen en lichaamsbewustzijn ervaren. Vanuit de Mindfulness gaan we onze onzekerheden echt aankijken. Angsten en patronen die steeds weer terugkomen die ons steeds tegenhouden om daarin echt zachtheid, liefdevol en vertrouwen te voelen en ervaren. Naast de Mindfulness zal ik ook gebruik maken van Reiki en oefening vanuit de methode "Moeiteloos Helen" die jou zullen ondersteunen om die stap naar zachtheid en zelfcompassie echt te gaan maken. 

Hoeveel ruimte zal het jou gaan geven? Durf je meer in het leven en voor jezelf te gaan staan. Weet dat deze cursus jou nog echt gaat ondersteunen in je eigen persoonlijke ontwikkeling. Echt mogen investeren in jezelf om meer vanuit liefdevolle aandacht te leven.

Het zal zeker een mooi en fijn effect hebben op je eigen leven maar ook op je omgeving. Het geeft zoveel meerwaarde om nog meer je eigen leven te creëren en te leven. Daarin eigen keuzes kan en mag maken.

Wees en voel je welkom om mee te doen aan deze fijne cursus

Naar Zelfcompassie vanuit Mindfulness.

bottom of page